Joies

Anell cargol de mar

55,00

Anell de plata i opercle.

Categories: , Etiquetes: ,

En estoc

Anell de la col.lecció Mar.
Anell de plata amb un petit òpercle de 5mm.
Disseny minimal, senzill i bell.
És lleuger i s’adapta al teu dit com una segona pell portant la serenor de la mar a les teves mans.
Està fet a mà i disseny propi.
Mida: 14 mm. El puc ajustar a totes les mides.
Pes: 6,5 gr.

L’OPERCLE.
L´opercle es troba arreu de la Mediterrània. A la vora nostra en trobem a l’Alt Empordà i a les Illes Balears. Aquests fòssils són portes formades per nàcar i carbonat de calci.
Alguns cargols marins per protegir-se dels depredadors es tanquen dins la closca i construeixen una porta o opercle que encaixa perfectament amb la seva obertura.
Polit i llis per una banda on es veu perfectament el dibuix d’un espiral i per l’altra sembla una orella. Són blanc beix o blanc d’ivori.
Hi ha moltes llegendes darrera d’aquests fòssils.
Antigament abans que el cristianisme esbandís el paganisme en deien que eren ulls de sirena. També creien que eren fills de les estrelles. Per cada estrella que hi ha al cel corresponia un ullet al mar.
Com a noms populars en diuen ulls de Santa Llúcia perquè segons conta la llegenda, Santa Llúcia de Siracusa es va treure els ulls perquè els seus pretendents no pequessin a causa de la seva bellesa. I, perquè tothom recordés la història d´aquesta màrtir del cristianisme, es van deixar milers d´ulls màgics arreu de la Mediterrània. Per això antigament es creia que guaria el mal d’ull.
També en diuen ull de Shiva. Déu adorat a països com Tíbet o Sri Lanka. Membre de la Trinitat hindú. També l’anomenen ull de la ment o intern i el relacionen amb la saviesa i el coneixement interior de cada individu.

anell cargol de mar lapislàtzuli

lapislàtzuli

Pots consultar les condicions d’enviament

Consulta la guia de talla dels anells
Consulta la guia de preus orientatius d’aliances
Personalitza la joia