Joies

Penjoll cargol de mar

110,00

Penjoll de plata amb opercle i lapislàtzuli.

En estoc

Penjoll de plata amb opercle i lapislàtzuli.
De la col.lecció mar.
Peça dibuixada i calada a mà. Inspirada a partir d’elements naturals que trobem a la natura a partir d’un passeig.
L’acabat és mate ratllat amb punta de diamant.
És un penjoll que queda ELEGANT sobre la pell. Combina’l amb unes arracades cargol de mar i brillaràs!
Peça única i feta a mà.
¿Mida:75×9 mm.
¿Pes: 5,52gr.

LAPISLÀTZULI.
El lapislàtzuli ha estat a mans de la reialesa, sacerdots i terapeutes durant milers d’anys. Els egipcis utilitzaven molt aquest mineral, perquè creien que era una pedra de bona sort, i també una medicina. Per exemple ho posaven en els escarbats sagrats o sobre les màscares funeràries, i també ho trituraven per a poder prendre-s’ho.
La superfície del mineral s’assembla a un cel estrellat per les inclusions de pirita ( petites taques daurades ). Els àrabs en deien que era la pedra del cel.

L’OPERCLE.
L´opercle es troba arreu de la Mediterrània. A la vora nostra en trobem a l’Alt Empordà i a les Illes Balears. Aquests fòssils són portes formades per nàcar i carbonat de calci.
Alguns cargols marins per protegir-se dels depredadors es tanquen dins la closca i construeixen una porta o opercle que encaixa perfectament amb la seva obertura.
Polit i llis per una banda on es veu perfectament el dibuix d’un espiral i per l’altra sembla una orella. Són blanc beix o blanc d’ivori.
Hi ha moltes llegendes darrera d’aquests fòssils.
Antigament abans que el cristianisme esbandís el paganisme en deien que eren ulls de sirena. També creien que eren fills de les estrelles. Per cada estrella que hi ha al cel corresponia un ullet al mar.
Com a noms populars en diuen ulls de Santa Llúcia perquè segons conta la llegenda, Santa Llúcia de Siracusa es va treure els ulls perquè els seus pretendents no pequessin a causa de la seva bellesa. I, perquè tothom recordés la història d´aquesta màrtir del cristianisme, es van deixar milers d´ulls màgics arreu de la Mediterrània. Per això antigament es creia que guaria el mal d’ull.
També en diuen ull de Shiva. Déu adorat a països com Tíbet o Sri Lanka. Membre de la Trinitat hindú. També l’anomenen ull de la ment o intern i el relacionen amb la saviesa i el coneixement interior de cada individu.

Pots consultar les condicions d’enviament

Consulta la guia de talla dels anells
Consulta la guia de preus orientatius d’aliances
Personalitza la joia