Joies

Penjoll mar i estels

110,00

Categories: , Etiquetes: ,

En estoc

Penjoll de la col.lecció mar de plata amb una opercle.

Penjoll de plata amb ones soldades, estels i una opercle.
De la col.lecció oreneta.
Cada opercle ha estat trobat a la mar. Són naturals i no n’hi ha mai cap d’igual, tots tenen lleugeres diferències de tons i formes. Va amb un cable d’acer combinant color plata i daurat de 45cm de llarg.
És un penjoll que afavoreix especialment i té l’avantatge de poder fer-se servir amb moltíssima frequència ja que combina amb tot el ser negre i platejat.

Peça única i feta a mà.
Mida:30mm
Pes: 8gr.

L’OPERCLE.
L´opercle es troba arreu de la Mediterrània. A la vora nostra en trobem a l’Alt Empordà i a les Illes Balears. Aquests fòssils són portes formades per nàcar i carbonat de calci.
Alguns cargols marins per protegir-se dels depredadors es tanquen dins la closca i construeixen una porta o opercle que encaixa perfectament amb la seva obertura.
Polit i llis per una banda on es veu perfectament el dibuix d’un espiral i per l’altra sembla una orella. Són blanc beix o blanc d’ivori.
Hi ha moltes llegendes darrera d’aquests fòssils.
Antigament abans que el cristianisme esbandís el paganisme en deien que eren ulls de sirena. També creien que eren fills de les estrelles. Per cada estrella que hi ha al cel corresponia un ullet al mar.
Com a noms populars en diuen ulls de Santa Llúcia perquè segons conta la llegenda, Santa Llúcia de Siracusa es va treure els ulls perquè els seus pretendents no pequessin a causa de la seva bellesa. I, perquè tothom recordés la història d´aquesta màrtir del cristianisme, es van deixar milers d´ulls màgics arreu de la Mediterrània. Per això antigament es creia que guaria el mal d’ull.
També en diuen ull de Shiva. Déu adorat a països com Tíbet o Sri Lanka. Membre de la Trinitat hindú. També l’anomenen ull de la ment o intern i el relacionen amb la saviesa i el coneixement interior de cada individu.

Pots consultar les condicions d’enviament

Consulta la guia de talla dels anells
Consulta la guia de preus orientatius d’aliances
Personalitza la joia